Bör vår projektsida vara offentlig eller privat?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

En privat projektsida på ChangeX är bara synlig för dig när du loggar in på ditt ChangeX-konto. Den kan också ses av alla som gick med projektsidan genom en e-postinbjudan som skickades ut via ChangeX. Detta är det enda sättet att dela en privat projektsida. Er sida kan inte hittas via en Google-sökning och om om någon som inte är medlem på sidan försöker använda sidans webbadress kommer hen att få ett felmeddelande.

En offentlig projektsida är synlig för alla som har länken till sidan, oavsett om de är medlemmar i den eller inte. Den är listad som projektsida på ChangeX och kan hittas via en Google-sökning. Vem som helst kan dela webbadressens till en offentlig sida genom till exempel Facebook, WhatsApp, Twitter, e-post, på ett flygblad, you name it.

Vissa projektgrupper väljer att ställa in sin projektsida till privat medan de håller på att skriva och ladda upp innehåll under med 30-dagarsutmaningen. Om ni väljer att ha sidan som privat medan ni arbetar med den, kom bara ihåg att ändra inställningen till offentlig när ni känner er klara med sidan och vill dela den.

Klicka på Sidinställningar i adminmenyn högst upp på projektsida och välj Offentlig. Glöm inte att klicka på Spara alla ändringar.

Ni kanske vill att er projektsida ska vara privat eftersom ni ännu inte vet när ni faktiskt kommer att starta det eller för att ni behöver ta en paus i några veckor. I så fall rekommenderar vi att ni hellre publicerar en uppdatering som informerar andra om projektets status. Annars är det svårt för folk att ens hitta ert projekt.

Har ni fler frågor om sekretessinställningarna på er ChangeX-sida? Skicka ett meddelande till oss på [email protected]