Att komma igång med er projektsida på ChangeX

Här är fyra saker ni kan göra direkt för att starta upp ert nya projekt och hitta personer som vill engagera sig.

Å
Skrivet av Åsa Hlongwa Nilsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När ni har registrerat er för att starta upp en av projektidéerna från vår ChangeX-plattform får ni en egen projektsida. Det betyder att ni kan börja bjuda in andra att gå med i projekt direkt. Ju tidigare ni ser vilka som är intresserad av projektidén, desto bättre. När någon väl tar initiativet att gå med i er projektsida kommer ni att bli förvånade över hur många som kommer att hoppa ombord och vilja engagera sig.

Här är fyra saker ni kan göra på er projektsida direkt för att komma igång med ert nya projekt:

(Observera att ni måste vara inloggad på ChangeX för att göra något av följande.)

1. Presentera er projektsida

I och med att ni får en dedikerat projektsida på ChangeX blir det lättare att sprida information om projektet till andra. Se därför till att projektsidan har all grundläggande information som andra behöver för att bli peppade till att gå med i sidan och engagera sig.

Viktigast av allt: Beskriv vad ni planerar att göra, var ni befinner er just nu och hur människor kan engagera sig. Ge er sida en personlig prägel genom att lägga till en rubrikbild.

Ställ in din sida som offentlig för att hjälpa andra som bor i ert närområde att hitta den.

2. Bjud in andra att gå med i projektet som medlemmar eller volontärer

Ni kan enkelt bjuda in personer att gå med er projektsida. Klicka bara på knappen "Dela Grupp" (se bilden nedan) så kan ni skicka e-postinbjudningar till andra.

3. Håll medlemmarna informerad om vad som händer

Genom inlägg kan ni dela med er av vad ni planerar att göra eller vad ni redan har gjort med hjälp av text, bilder, dokument och länkar. Om ni precis har startat upp ert projekt kan era uppdateringar handla om just detta och ni kan börja diskutera vilken hjälp som behövs för att verkligen komma igång. Kanske behöver ni hitta en särskild plats för projektet eller så behöver ni visst material eller kompetens från andra.

Ni kan också eftersöka volontärer eller helt enkelt dela en intressant artikel relaterad till ert projekt som kan peppa andra till att engagera sig. Ju aktivare ni är, desto lättare är steget oftast för andra att engagera sig!

4. Planera ett möte eller ett evenemang

Att sätta ett datum för ett första projektgruppsmöte eller när själva projektet startar är den första stora milstolpen för att komma igång.

Ni kan lägga upp händelser, såsom möten och evenemang, direkt på er ChangeX-sida och bjuda in folk att OSA. För att göra det klickar ni på "Skapa händelse" i adminpanelen högst upp på projektsidan. Där fyller ni i grundläggande information om er händelse.

När ni har skapat en ny händelse skickas e-post automatiskt ut till alla som har gått med i er projektsida. Personer som har lämnat sina telefonnummer på sitt konto kommer också att få inbjudan via SMS om de har valt att få notifikationer på det sättet. Ni kan bjuda in andra personer utanför projektgruppen genom att lägga till deras e-postadresser.

Lycka till med er projektsida!

Har frågor eller behöver mer inspiration för att komma igång med er projektsida på ChangeX? Kolla in fler artiklar i vårt hjälpcenter eller kontakta oss på [email protected]